Louka 2017

Vpravo podél břehu jsou trochu vidět tyčky označující piďi keře živého plotu. Seznam vysazených dřevin jsem uvedla zvlášť v menu.
Tady roste seník a kvetou slivoně mirabelky. Byly zde nastěhované jako nálety. Pravidelným sečením a vyhrabáváním stařiny zrychlily a vykvetly.
Akátové kůly – budování oplocení, před nimi živý „ploteček“
První mulčovací pokus – kartony, zetlené seno… Zda mulčovat nebo ne je předmětem mnoha diskuzí. Já to mám tak napůl. Super pro zeleninové záhony, na stromy a keře v době sucha, když před položením vrstvy mulče pořádně zaliju. Na zimu mulč odstraním kvůli hrabošům, na zeleninových záhonech ponechám. Nejvíc se mi osvědčila štěpka z listnatých stromů.
Vysazené první ovocné stromy ( vysokokmeny ) nakoupené v Bojkovicích – stareodrudy.org. A semenáčky, které jsem dostala od dědečka. Je mu 96 let a z ložnice v bytě si vytvořil školku pro ovocné stromky. Jeho snem je roubovat ořechy, protože někde četl, že je to výnosný obchod. Bylo těžké mu vysvětlit, že nemůžu na necelém hektaru vysadit 50 ořešáků. Tak jsem opět nenápadně sázela v okolí při procházkách.
Krásná zelená… A kůly k ohradě. Už se těším na jehňátka.
Živý plot. V tomto případě mulčování starým senem nemělo moc smysl. Spíš mi přidalo práci následné vyhrabávání.
Už jsou tady. Lilka, Lolka, Šóna, Betyna. Je to fakt krásný a zajímavý, jak přítomnost zvířátek zvýší vibraci prostoru…
Od začátku byly mazlené, takže se nebojí.
Absolvovaný kurz Kosíme snadno. Brzy ráno, rosa, zpívající ptáčci, káva v termosce… jako úžasná zenová meditace a tai-chi rozcvička, super. Ale pro celou plochu na sušení sena – Bůh žehnej bubnovce.
Viz v menu jezírko